Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers
Lilypie First Birthday tickers

Friday, 31 August 2012

MAJLIS PERTUNANGAN ADIK

hrmmmm...lama dah tak ngadap benda nie...almaklumlah...malas telah menyelubungi diri..ceh..sekema ayat...hahahahhahaha...okeylah korang layan gambar kat bawah nie..mls nak bebel pnjag2..

Majlis nie berlangsung pada raya ke-4 (22/8/2012)

ha!!nie ar adik aku...amacam...cun tak!!!(kalo dia tgok nie mau kembang montot dia)kihkihkih...

hantaran dari pihak perempuan...simple je...nie aku yg buat..huhuhu

Hantaran belah lelaki (5 dulang je)

my family...(theme red)

suka?pe ag like ar..heee

Friday, 17 August 2012

SALAM AIDILFITRI





  kepada kengkawan sume.......... 
tinggal bberapa hari lagi nak raya kan..kan...
tak sabar rasanya...hikhik...


Honda EF Vtec Angkuh bergaya
Mitsubihi Mivec saingan utama
bukan nak cerita pasal kereta
saja nak ucap SELAMAT HARI RAYA.

Walau dosa sekecil kancil L5
Ampun dan Maaf dipinta diriku
Saga, Satria & Wira Style rally
Takde duit nak beli Evo 3
Jemput ke rumah di Aidilfitri.....  heeee 


ceh!! berpantun plak...heeee...pe2 pun...salam aidilfitri maaf zahir & batin...

suka?pe ag like ar..heee

Saturday, 7 July 2012

Huhuhuhu...

Hmmmm...
Lame rasanya tak bukak blog nie..naik bersawang dah..

Lg pun xtau nk cite ape..penyakit mls asyik menyerang je..hehehe..

Ok lah...gd nite....

posted from Bloggeroid


suka?pe ag like ar..heee

Wednesday, 22 February 2012

BABY SHOMELLL!!!

hai korang sume....
lame dah tak update blog nie..heeee...
mlm nie erin nak share gambar baby shomel2...geram tau bile tgok!!!hikhik...emoticon68
tetiba mood kebabyan dtg plak...hahahahha...Jom Tengok.....











nota kaki: amacam!!!shoomell kan...geram sgt2 erin tgok...smoga pe yg diimpikan akan tercapai...InsyaAllah....

ok..sekian terima kasih...emoticon80
suka?pe ag like ar..heee

Saturday, 4 February 2012

"SENAMAN"

hai kengkwn sume..pe kabo???hikhik...

hari nie just nak share cara nak hilangkan ngantuk bila kt office especially ari senin...kankankan...

sila amik masa 10 minit untuk buat senaman ringan ini..emoticon40 ikut arahan ni betul2 tau..



ni ala -ala taichi sikit la...
sebagai intro dan warming up..



tiru la macam ni...
tuntuk melegakan bahu dan leher..


wa..wa.. aaa


gerak kekanan kemudian ke kiri..


gerak ke kiri kemudian ke kanan


ikut je ler... jangan terpusing kepala udah la..


tepuk kuat kuat kat dahi..
ni untuk hilang mengantuk..



dah tu buat gerakan tangan dan badan...
buat macam happy aje..



suka?pe ag like ar..heee

Saturday, 28 January 2012

"FAKTA LELAKI"


• 99.9% lelaki amat pandai masak kari…..tapi megi kari saja la.

• Lelaki kadang2 memang suka memasak….tapi amat malas nak basuh periuk belanga serta pinggan mangkuk…
• Apabila lelaki memasak umpama sedang bertukang umah… bukan main bising lagi.
• Adalah kebiasaan lelaki memasak tanpa memakai baju…
pastu, sambil isap rokok plak…
• Menu utama masakan lelaki adalah telur goreng, sardin, telur goreng dan juga sardin. Tak ketinggalan jugak kicap masin…
• Jika seorang lelaki yg rajin memasak, anda akan dapati gas masakan akan cepat habis, kerana lelaki memasak selalunya guna api yg kuat…cepat sikit masak.
• Keadaan dapur rumah orang lelaki yang bersepah sepah adalah satu pemandangan biasa yang mempunyai nilai artistiknya yang tersendiri…
• Dan lelaki tidak akan merungut sekiranya masakan itu dimasak oleh seorang lelaki..tetapi peng’komplen’ nombor satu jika makanan itu di masak oleh wanita..

Antara sebab sebab lelaki memasak:
• Malas nak pegi kedai
• Hampir hampir pokai
• Nak menghabiskan stock makanan yang dah nak expired
• Mental theraphy
• Konon konon nak practice…nanti buleh amik hati pasangan
• Buang tebiat…

Walaupun begitu, chef chef terkemuka dunia masih terdiri daripada kaum lelaki...>_<

nota kaki:hrmmm...patut pun...sama lah cam en.asben..kalo msk kat dpur...bising!!..haiisshhh...hikhikhik..

suka?pe ag like ar..heee

"MESEJ"

Mesej seorang kekasih kepada kekasihnya-

Perempuan : Awk.. Kenape awk tak penah ajak sy tengk wayang atau keluar jalan2 macam pasangan lain?

Lelaki : Saje..

Perempuan : Saje ke atau awk malu nk kuar ngan sy?

Lelaki : Mana ada..

Perempuan : Kenape kita tak penah gayut malam2 macm pasangan lain?

Lelaki : Sebab sy nak jimat kredit..

Perempuan : Sampai hati awk kan? Kenape ye kwn sy panggil kekasihnya ''sayang'' tapi awk tak pernah pun panggil saya ''sayang''?

Lelaki : Geli la perkataan tu.. Nak termuntah..


--> Perempuan tersebut terus merajuk selepas membaca ayat2 kekasihnya..
Beberapa minit kemudia dia menerima satu mesej..

Lelaki : Sy tak penah ajak awk kuar tngk wayang ngn jalan2 sbb nanti bila kita dah kahwin, awk takkan rasa boring nak kuar ngan sy dan sy nak saat tuh nanti menjadi kenangan kita yang paling romantik dalam hidup sy.. Lagipun, bukan ke tak elok kalau keluar berdua duaan? Mcm2 boleh terjadi kan? Sy tak nak gayut ngn awk mlm2 bukan sebab sy nk save kredit ke ape tapi sy tak nak diri sy hanyut dengar suara merdu awk.. Biarlah sy mendengarnya pada malam pertama kita nanti supaya sy akan lebih menghargainya.. Sy tak panggil awk sayang bukan sy geli nak panggil tapi biarlah sy panggil awk ''sayang'' bila kita jadi suami isteri nanti kerana awk takkan rasa bosan mendengarnya dan dpt menjaga hati saya dari tergoda dengan hasutan syaitan.. Sy sangat mencintai awk dan sy janji suatu hari nanti awk akan merasai ape yg orang lain rasa sekarang setelah kita sah menjadi suami isteri..

Perempuan : Sambil menangis terharu berkata " terima kasih bakal suamiku.. Aku amat menyintaimu.. Ya Allah, satukan lah kami dalam ikatan yg sah".



suka?pe ag like ar..heee

Wednesday, 25 January 2012

"HEPY TUADAY 2 ME!!!"



:74:hepy besday to me!!hepy besday to me!!:74:
(tak de owg nak nyanyikan..so nyanyi lah sendiri)hikhikhik...

23hb Jan aritu dengan rasminya.....genap umo 26 sen...hikhikhik.....dah tua sudah!!!! smoga ape yg dihajati akan tercapai hendaknya...In'Allah.....emoticon55

nota kaki: thanks 2 en.asben bg hadiah...yeay!!!

okey..bai...
suka?pe ag like ar..heee

Friday, 20 January 2012

potluck



yeay!!hari nie ada potluck kt ofice...mkn freee!!!..hikhikhik...
ok.bai!!! >_<

suka?pe ag like ar..heee

"BOS YANG BAIK"HEHEHE..

Seorang boss entah macam mana mood dia memang baik sungguh pada hari nie..Sesiapa yang nak minta balik lima jam lebih awal hari nie dia kasitapi alasannya mestilah munasabah. Haaaa!!alasannya mestilah pasal sembahyang ajer ye! Tau-tau macam tu ader 4 orang pekerja bawahan datang mintak balik awal..


Pekerja 1: A'salam Boss, boleh saya pulang? Saya balik nak sembahyang kat rumah boss, leh tak?
Boss : Tak boleh!!!Kat sini kan ader surau, sembahyang jemaah lagi, lagi banyak pahalanya..!


Pekerja 2 : Saya boleh balik awai kut Boss?
Bosss : Hang apa pasai:
Pekerja 2 : Saya nak balik tengok anak saya sembahyang zohor ker tak?Ntah-ntah dia ponteng?
Boss : Tak boleh balik, hang telefon saja bini hang suruh dia tengok!


Pekerja 3: Salam Boss!
Boss: Ha? pasal pulak ni?Nak balik awal gak ker?
Pekerja 3 : Errrrr!!Yer boss, boss baik!!he..heee!
Boss: Alasan apa lak ngko nie?
Pekerja 3 : Saya nak balik sembahyang orang mati.. Ada orang kampung saya meninggal pagi tadi, nak sembahyang jenazah…!Boleh kut boss yer pulang awal?
Boss : Tak bolehhh!!!Itu fardzu kifayah jer!Orang kampung lain yang ramai tu boleh sembahyangkan. Doa kat sini pun boleh!!Dah!Pergi buatkerja..


Pekerja 4: A'kum Boss! Saya nak balik awal boleh tak ari nie?
Boss : Naper?
Pekerja 4 : Isteri saya telefon, dia kater dia dah boleh sembahyang!
Boss: Yer ker? Ha! Kalu gitu awak baliklah…Kesian awak dah seminggu nunggu!!!
Pekerja 4 : Ima Acih Boss!!!Heee..hee


kahkahkah!!! >_<

suka?pe ag like ar..heee

"Puisi"

hhohohoho!!!..
hai kengkwn n gud moning!!!

pagi nie kite layan puisi nak tak???hikhikhik...puisi yg mana bile sang suami nak buka cawangan lain...huhuhu... Jom Layan!!!..........

(From Sang Suami)

Isteriku ,
jika engkau bumi,
akulah matahari.
Aku akan menyinari mu kerana engkau mengharapkan sinaran dari
ku..
Ingatlah bahtera yg kita kayuh, begitu
penuh riak gelombang.
Aku pasti akan tetap
menyinari bumi, hingga kadang-kadang bumi terasa
akan silauan ku.
Lantas aku ingat satu hal
bahawa Tuhan mencipta bukan hanya bumi,
malah ada planet lain yang juga mengharapkan sinaranku.

Lalu......
Relakanlah aku menyinari planet lain,
menyampaikan faedah adanya aku,
kerana sudah takdir Illahi sinaranku diperlukan diplanet lain...


(Jawapan balas Sang Isteri)

Suamiku,
andai kau memang mentari,
sang surya yang
memberi cahaya,
aku merelakan engkau berikan
sinaranmu kepada segala planet yang
telah TUHAN
ciptakan kerana mereka juga seperti aku perlukan cahayamu
dan....

aku pun juga tidak akan merasa kekurangan dengan sinaran mu...

AKAN
TETAPIIIIIIII. .
Bila kau hanya sejengkal lilin
yang berkekuatan 5 watt sahaja,
jangan lah
bermimpi untuk menyinari planet lain!!!
Kerana
bilik tidur kita yang kecil pun belum sanggup kau terangi.
Lihatlah diri mu pada cermin kaca di sudut kamar kita,
di tengah remang-remang pancaran cahaya mu yang telah aku mengerti...

Cuba lihat siapa dirimu...
MATAHARI atau lilin ?
atau jangan-jangan

cuma mancis saja!!!!!

please lah....!!!

jangan la nak berangan!!!.......


sekian....terima kasih...>_<
suka?pe ag like ar..heee

Sunday, 8 January 2012

copyright@2011.all right reserve by erYnn86